One World Romania – OWR 15
13 - 22 mai 2022

KINEDOK este un program internațional de distribuție alternativă pentru filmul documentar, care se desfășoară în șapte țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Norvegia, Bulgaria și România.

Fiecare țară contribuie la catalogul comun cu unele dintre cele mai interesante documentare produse în ultimii ani, care rulează apoi în sute de locații din toate cele șapte teritorii, generând astfel o comunitate culturală impresionantă. Un obiectiv important al proiectului este acela de a diversifica și extinde lanțul de distribuție dincolo de sălile de cinema, organizând proiecții în orice spațiu unde vizionarea unui film are potențialul de a deveni o experiență comunitară (galerii, muzee, baruri, biblioteci, case de cultură etc.). Un alt scop al proiectului este acela de a prelungi și îmbogăți experiența cinematică prin discuții cu regizori, producători, protagoniști sau alți invitați care au legătură cu tema filmelor, încurajând astfel dialogul social și dezvoltarea unui public activ.

Fiecare ediție KineDok aduce în atenția spectatorilor o nouă selecție de filme documentare de impact, precum și un catalog online cu documentare din edițiile trecute, care va fi disponibil pe platforma internațională DAFILMS.

Între 2015 și 2019 am reușit să organizăm peste 900 de proiecții KineDok în 61 de spații alternative din peste 30 de orașe din România, dezvoltând astfel comunități de cinefili amatori de film documentar în întreaga țară. Cu un public total de peste 25.000 de spectatori în ultimii cinci ani, KineDok a devenit o platformă solidă de distribuție alternativă de film documentar, care completeză distribuția clasică și aduce filmul documentar mai aproape de public.

Persoană de contact: Andreea Bratosin /andreea@oneworld.ro / 0737 630 499Știri despre Kinedok